Sommar i Joängsbyn

Unna dig lyxen att åtminstone för en dag vandra upp på fjället, luta ryggen mot en solvarm sten och låt själen vila i Sälen. Spana mot blå fjäll i fjärran och andas in den friska luften. Lyssna på tystnaden, njut av friheten och färgerna. Leta dig fram till en fjällbäck, kupa händerna och drick det klara, kalla vattnet. Med lite tålamod kan du få se älg, räv, ripa och kungsörn.

Det är en sida av Sälens fjällvärld under de långa, ljusa sommardagarna. Den andra bjuder på äventyr och aktiviteter, god mat, underhållning, dans i olika former och ombonad stuga. Du kan paddla kanot på förmiddagen och spela golf efter en vällagad lunch i stugan eller på en krog.

Pröva fiskelyckan och fånga din egen middag i de många fiskevattnen (850 sjöar och 50 mil strömmande vatten). Det finns också put and take-fiske, som betyder att du betalar för den fisk du drar upp. Fiskespön finns att hyra. Sitt upp till häst eller hyr en mountainbike och ta dig ut på fjället.

För de unga väntar go-cart, ponnyridning och badäventyr med och utan vattenrutschbanor. Sälen bjuder på en vänlig vildmark och säkra äventyr för barn i alla åldrar.

Du kan, om du vill, skryta med att ha vandrat på Kungsleden på semestern. Vandra på egen hand eller följ med på vandringsturer med ledare. Tjugo mil av lederna är rösade.
Andra aktiviteter som erbjuds i Sälen på sommaren är bland annat: fäbodmarscher, bäversafari, forsränning, lerduveskytte, bärplockning (hjortron, blåbär, hallon och lingon).
Med tanke på allt som erbjuds i Joängsbyns närhet är det inte vi som sätter gränserna. Snarare din egen fantasi. Och ork.

Välj en stuga